شرایط اخذ بورس تحصیلی
شرایط اخذ بورس تحصیلی یا فاند مستلزم داشتن شرایطی است که در پذیرش دانشجویان از طرف دانشگاهها بسیار تاثیرگذار است. این شرایط عمومی عبارتاند از:
داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد از دانشگاههای معتبر دولتی
داشتن معدل خوب تحصیلی (بالای 17)
داشتن مدرک زبان معتبر با نمره خوب (نمره بالای 7 آیلتس یا نمره بالای 100 تافل)
داشتن مقاله ISI یا طرحهای پژوهشی (حداقل دو مقاله)
ثبت اختراع یا طرح صنعتی
مشارکت در دورهها، همایشها، کنفرانسها و کارگاههای آموزشی که نمایانگر علاقه داوطلب به رشته و گرایش تخصصی درخواستی ست.
داشتن توصیهنامه
ارتباط برقرار کردن و تعامل با یک یا چند استاد و مکاتبه با آنها
سن داوطلب که هر چه سن داوطلب کمتر باشد، بهتر است، اما معمولا برای مقطع کارشناسی ارشد 24 سال و برای دوره دکتری 30 سال مناسبتر است.
نوشتن مقاله برای گرفتن بورسیه منطبق با اصول کشور مقصد
برای گرفتن بورسیه و فاند از دانشگاه های خارجی، علاوه بر ریسرچ پروپوزال ،نوشتن مقاله هم تاثیری زیادی برای گرفتن بورسیه و پذیرش دارد. مقاله هایی که برای گرفتن بورسیه نوشته میشود معمولا باید دارای ویژگی های اقتضایی خاصی باشند که متناسب با نیازهای دانشگاه خارجی مورد تقاضا باشد. برای مثال اگر ما قصد اپلای دانشگاه های آلمان یا استرالیا یا کانادا داریم، چه بهتر اینکه مقاله را از همان مقطع نوشتن ادبیات پژوهش و ساختار مطالعه موردی، منطبق با اصول همان کشور خارجی و نیازهای منطقه ای، اجتماعی، تجاری و صنعتی بنویسیم و حتی در ژورنالهای معتبر کشور مقصد به چاپ برسانیم.
بورسیه تحصیلی از طریق مقاله
مقاله ISI که مبانی و دستاوردهای علمی و خروجی اختراع یا اکتشافی داشته باشد و آثار آن قابل بررسی باشد و خلاقیت و نوآوری آن قابل مطرح کردن باشد میتواند امتیاز بورسیه تحصیلی، اپلای و گرفتن بورس (شرایط اخذ بورس تحصیلی) و فاند و گرانت Study abroad باشد. بورسیه تحصیلی از طریق مقاله و چاپ آن میتواند به عنوان موثرترین بورسیه تحصیلی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تلقی شود.
تاثیر مقاله در اپلای دانشگاه های خارجی
دانشگاه های خارجی مطرح جهان، در CV و رزومه دریافتی از دانشجو، مقاله ISI که نوآوری محسوسی در حوزه علمی مشابه با پروپوزال اپلای وی را عامل تاثیرگذار مهمی در پذیرش اپلای در نظر میگیرند. تاثیر این مقاله در بورسیه و اپلای بسیار روشن است. جهت مقاله نویسی برای بورسیه سعی کنید نیاز ها و تمرکز های محوری دانشگاه مقصد و کشور مورد پذیرش را مد نظر قرار دهید. مقاله ISI که خلاقیت آن با مدل مفهومی و ریاضی واضح و اثربخش در یک ژورنال با ایمپکت فاکتور بالا تایید شده باشد، نقش با اهمیتی در اخذ پذیرش تحصیلی و بورسیه خواهد داشت. برای مقاله نویسی اپلای سعی کنید یک دیدگاه مدیریتی و روانشناختی قوی در خود پرورش دهید و با نظریات علمی روز و نوآورانه پژوهش خود آشنا باشید. مکتب متدولوژی هم بسیار اهمیت دارد، اگر اساتید دانشگاه مورد اپلای شما همه از روش گراندد تئوری یا نظریه داده بنیاد در روش تحقیق رساله و پایان نامه دکتری، مقاله های علمی پژوهشی و سایر تحقیقات خود بهره برده اند نشان خوبی است که شما هم ارائه دهنده مکتب و چارچوب فکری و نظری مقصد موردنظر خود باشید.
مقاله نویسی برای اپلای
اگر هدف و آرمان نهایی شما برای اپلای دانشگاه های خارجی، گرفتن اپلای و بورسیه شدن فقط با تاکید بر مقاله است، سعی کنید زمان زیادی جهت مقاله نویسی برای اپلای صرف کنید. بورسیه مقطع کارشناسی ارشد با مقاله آسان تر است. تاثیر مقاله در پذیرش ارشد را میتوان با خروجی موثر تری کسب نمود. تمرکز روی زمینه های موضوعی مورد تاکید دانشگاه های خارجی دنیا میتواند اقبال بیشتری برای پذیرش بورسیه شما با مقاله نویسی به دست آورد. اما بطور کلی شرایط بورسیه شدن در هر دانشگاه و کشور خارجی متفاوت است. همچنین رشته های بورسیه دار هم از طریق وب سایت دانشگاه های خارجی که قصد پذیرش دانشجوی خارجی دارند همه ساله اعلام میشود. مثلا برای آگاهی از شرایط بورسیه تحصیلی انگلستان میتوانید ابتدا به دانشگاه هایی که رشته مورد نظر شما را پذیرش میکنند مراجعه کنید و از وب سایت دانشگاه، موضوعاتی که استقبال بیشتری می شود را استخراج کنید. حتی با مطالعه رزومه تحصیلی اساتید و ادوایزر های دانشگاه مورد نظر هم میتوانید اطلاعات زیادی به دست آورید.
نوشتن Research proposal
برای اپلای در یک دانشگاه معتبر، گرچه مقاله ISI اهمیت زیادی دارد، اما نوشتن research proposal را میتوان یک بخش اجتناب ناپذیر تلقی کرد. جهت نوشتن یک research proposal قوی، سعی کنید زمان زیادی برای انتخاب موضوع صرف کنید. ایده های نوآورانه را در نظر داشته باشید. اصول علمی و نگارشی روز را رعایت کنید. از ایبوک ها کمک بگیرید. گزیده گو باشید. منبع نویسی را دقیق رعایت کنید. نیاز کشور مقصد که قصد بورسیه شدن دارید در نظر بگیرید. تضادهای فرهنگی را در نظر داشته باشید. بر طراحی مدل تاکید داشته باشید و شرکت های دانش بنیان را دریابید.
ریسرچ پروپوزال دکتری
ریسرچ پروپوزال دکتری را معمولا در ۳ الی ۶ صفحه می نویسند. زیاد بودن تعداد صفحات نشان دهنده ارزش ریسرچ پروپوزال شما نیست. از موضوعات ساده که میلیون ها بار کار شده در انتخاب عنوان خود اجتناب کنید. از پروپوزال های آماده که آسان ترین راه را جلوه میکنند استفاده نکنید. اما نمونه پروپوزال های انگلیسی دکتری میتواند دید خوبی به شما بدهد. از نظر محققان حاذق ، برای نوشتن یک پروپوزال اپلای دکتری در بهترین حالت که فردی دارای دانش و تجربه و توانمندی خوبی باشد ۱۰ روز زمان لازم است. تاریخ مقاله ها یا منابع هم در مقاله نویسی اپلای خیلی مهم است؛ برای مثال اگر امروز اول جولای ۲۰20 است، شما میتوانید حتی از منابع زیر بررسی ۲۰۲1 سایت هایی مانند امرالد و ساینس دایرکت هم منبع نویسی کنید؛ اینکار نه تنها اعتبار پژوهش شما اعم از مقاله اپلای یا بورسیه یا پروپوزال اپلای شما افزایش می دهد، بلکه اگر تاخیری در ارائه مقاله هم پیش آمد، جدید بودن پروپوزال یا مقاله بورسی شما را که حال به دلیل مهاجرت، اپلای و پذیرش تحصیلی یا هر دلیل دیگر که باشد، زیر سوال نمی برد. در این میان روش تحقیق هم خیلی مهم است، اخیرا استقبال خوبی از روش تحقیق نظریه داده بنیاد یا گراندد تئوری Grounded theory از سوی دانشگاه های خارجی و نیز داخلی صورت میگیرد. برای مشاوره بیشتر میتوانید با کارشناسان موسسه ایران سرچ در ارتباط باشید.
از این که مطلب شرایط اخذ بورس تحصیلی را مطالعه کردید از شما متشکریم.