IEEE  و مزایای عضویت در آن

IEEE  و مزایای عضویت در آن

The Institute of Electrical and Electronics Engineers

IEEE مخفف عبارت انگلیسی The Institute of Electrical and Electronics Engineers است که معادل فارسی آن به صورت «مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک» ترجمه شده است. این مؤسسه، یک سازمان بین‌المللی حرفه‌ای و ناسودبر است که هدف آن کمک به پیش‌برد فناوری در حوزه‌های وابسته به مهندسی برق و به صورت گسترده در سراسر جهان است. هم اکنون این مؤسسه بیش از ۴۰۰ هزار نفر عضو از ۱۶۰ کشور جهان دارد که این رقم، بالاترین شمار اعضا از هر سازمان حرفه‌ای دیگری در حیطه مهندسی برق است.

تاریخچه IEEE ایران

در سال ۱۳۴۸ شمسی با تلاش‌های فراوان دکتر عباس چمران نمایندگی IEEE در ایران بنا نهاده شد. با گذشت نزدیک به یک دهه و همزمان با انقلاب اسلامی ایران، فعالیت بخش ایران متوقف گردید. اما دیگر بار در سال ۱۳۶۸ به همت برخی از اساتید دانشگاه و به سرپرستی دکتر حسن غفوری‌فرد بخش ایران فعالیت رسمی خود را مجدداً آغاز نمود.

از دیگر افراد سرشناس و تأثیرگذار بخش ایران می‌توان به پروفسور جواد صالحی (عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف)، پروفسور کارو لوکاس (پدر رباتیک ایران) و پروفسور رضا فرجی دانا (وزیر پیشین وزارت علوم) نام برد. هم اینک پروفسور محمود شاه آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، رییس بخش ایران است.

شایان ذکر است در زیرمجموعه بخش ایران، ۳۷ شاخه دانشجویی و ۱۵ کمیته تخصصی در حال فعالیت هستند.

درجه‌ها و مرتبه‌های علمی IEEE

عضویت در این مؤسسه انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

عضو دانشجویی یا Student Members این نوع عضویت که هزینه سالیانه آن ۲۷ دلار امریکا است، مناسب برای کلیه‌ی دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی است که مشغول تحصیل در دانشگاه‌ها و مؤسسات معتبر آموزش عالی هستند.

عضو عادی یا IEEE Members این نوع عضویت که هزینه سالیانه آن ۱۶۲ دلار امریکا است، مناسب برای اساتید و صنعتگران می‌باشد.

عضو ارشد یا Senior Members برحسب فعالیت‌های علمی مستمر در مؤسسه IEEE و دستاوردهای شایان علمی، اعضای عادی به این درجه ارتقا می‌یابند. این درجه از عضویت در IEEE با مرتبه علمی دانشیاری در نظام دانشگاهی ایران تقریباً همسان است.

عضو همکار یا Fellow Members با افزایش مدت عضویت در IEEE و همچنین ارائه پژوهش‌های علمی و بین المللی مستمر می‌توان به درجه Fellow که عالی‌ترین درجه این مؤسسه است، نائل آمد. دستیابی به این درجه منوط به کمک چشمگیر و نقش مهم در پیشبرد ارتقا و کاربرد علوم و فناوری در دنیای معاصر است به گونه‌ای که منجر به افزایش قابل توجهی در کیفیت و ارزش‌های جوامع بشری شود.

این درجه از عضویت نیز با مرتبه علمی استاد تمام در نظام دانشگاهی ایران همسان است.

گفتنی است در کشور ایران تنها ۴ نفر به این درجه دست یافته‌اند که عبارتند از:

-دکتر جمال الدین گلستانی، استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف؛ سال ۲۰۰۰
-پروفسور همایون هاشمی، استاد سابق دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف؛ سال ۲۰۰۳
-پروفسور جواد صالحی، استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف؛ سال ۲۰۱۱
-پروفسور محمود فتوحی فیروزآباد، استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف؛ سال ۲۰۱۴

 

عضو افتخاری یا Honorary Members این درجه به فردی اعطا می‌شود که عضو این مؤسسه نبوده، اما فعالیت و اقدام فوق العاده‌ای انجام داده است. در این صورت با نظر هیئت مدیره IEEE به عضویت افتخاری این مؤسسه در خواهد آمد.

Life Membersو Life Fellows این دو درجه به افرادی اعطا می‌شود که بیش از ۶۵ سال سن داشته و مجموع سن و سال‌های عضویت در مؤسسه بیش از صد سال باشد. در این صورت او یک Life Member است. در صورتی که چنین شخصی قبلاً به درجه Fellow رسیده باشد، هم اینک Life Fellow خواهد شد.

از جمله افرادی که به این درجه رسیده‌اند می‌توان به دیوید چنگ مؤلف کتاب «الکترومغناطیس میدان و موج» و همچنین پروفسور فضل‌الله رضا، استاد دانشگاه‌های امریکا و کانادا و یکی از پایه‌گذاران نظریه اطلاعات و مخابرات در جهان اشاره کرد.

مزایای عضویت در IEEE

-دسترسی نامحدود به مجله‌های IEEE Spectrum

-دسترسی به IEEE Xplore از هر مکان و خارج از محیط دانشگاه

-برخورداری از ۲۰ % تخفیف برای ثبت نام و شرکت در کنفرانس‌های داخلی تحت حمایت بخش ایران IEEE

-شرکت در مسابقات برگزار شده توسط IEEE و دریافت IEEE Awards

-ایجاد پست الکترونیکی به صورت yourname@ieee.org

-امکان دانلود نسخه دانشجویی و اصلی محصولات مایکروسافت

هزینه و نحوه عضویت در IEEE

عضویت در IEEE به چند صورت امکان پذیر است:
-دانشجویی ۶ ماهه؛ ۱۳ / ۵ دلار
-دانشجویی یکساله؛ ۲۷ دلار
-عادی ۶ ماهه؛ ۸۱ دلار
-عادی یکساله؛ ۱۶۲ دلار
-عادی ۶ ماهه الکترونیکی؛ ۴۵ دلار
-عادی یکساله الکترونیکی؛ ۹۰ دلار

آدرس دسترسی به بخش مقالات این مرجع مهندسی برق و الکترونیک بدین شرح است:

https://www.ieeexplore.ieee.org

کسب اطلاعات بیشتر در مورد پایگاه  : IEEE

https://www.ieee.org/about/index.html

کسب اطلاعات بیشتر در مورد پایگاه    : IEEE Xplore

https://ieeexplore.ieee.org/xpl/aboutUs.jsp

نحوه ثبت مقاله در IEEE

در این پایگاه علمی ، بیش از 450 هزار نفر در بیش از 150 کشور در کل دنیا دارد.با توجه به این موضوع که این پایگاه حدود 135 مجله تخصصی و 450 مجموعه مقاله کنفرانس در هر سال، در زمینه های علوم کامپیوتر ، مهندسی برق و الترونیک در دسترس قرار میدهد ، باید دانست که بیش از یک سوم اسناد علمی منتشر شده در موضوعات گفته شده در پایگاه IEEE نشر می یابد.

همان طور که اشاره شد ، موسسه ی علمی IEEE از پایگاه های مهم استاندارد سازی در دنیا و یکی از پیشگامان توسعه استاندارد ها در رده بین المللی است که موضوعاتی همچون ، مخابرات ، فناوری اطلاعات ، نانو فناوری ، مهندسی پزشکی ، حمل و نقل و تولید برق را تحت پوشش خود قرار میدهد.برای مثال استاندارد  IEEE 802.11 که مربوط به ارتباطات بی سیم است، تحت پوشش این پایگاه است و در این پایگاه فراهم شده است.

39 انجمن علمی ، فعالیت های علمی IEEE را انجام میدهند که در آنها ، نشریات تخصصی ، کنفرانس ها ، شبکه های کسب و کار و سایر خدمات ارائه میشوند.در قسمت بعد میتوانید تعدادی از این موارد را مشاهده کنید:

IEEE Aerospace and Electronic Systems Society

IEEE Antennas & Propagation Society

IEEE Broadcast Technology Society

IEEE Circuits and Systems Society

IEEE Dielectrics & Electrical Insulation Society

IEEE Education Society

IEEE Electromagnetic Compatibility Society

IEEE Electron Devices Society

IEEE Engineering in Medicine and Biology Society

فعالیت های آموزشی IEEE:

آموزش الکترونیک IEEE با رویکردی متفاوت و آینده نگر ، برگذار کننده دوره های متنوع آموزشی بصورت آنلاین است و یکی از مزیت های خوب برای اعضای IEEE استفاده از تخفیفات و تسهیلات فراهم شده برای آنها است.

IEEE همچنین اسپانسر و حامی مالی سایت Try Engineering است .این سایت برای کمک به جوانان ، جهت درک بهتر رشته های مهندسی است.

پایگاه علمی IEEE ، تمام توان خود را برای خلاقیت و نوآوری در فعالیت های بشر دوستانه قرار داده است اما در سالهای اخیر متاسفانه ، به دلایل نامعلوم سیاسی ، دسترسی دانشگاه های معتبر کشور  به این سایت محدود شده است.

چاپ مقاله در پایگاه داده های IEEE

برای سابمیت مقاله خود در پایگاه های داده های IEEE، باید وارد سایت http://ieeexplore.ieee.org/  شده و بعد از رجیستر کردن اطلاعات خود و تهیه یوزر و پسوورد ، میتوانید مقاله ی خود را به ژورنال دلخواه ارسال نمایید.

سخن پایانی

امیدواریم که از این مطلب در مورد نگارش مقالات در پایگاه  IEEEاستفاده‌ی لازم را برده باشید و برای شما مفید واقع شده باشد.

اگر سوالی در این زمینه و یا نگارش سمینار ، پایان نامه و مقالات خود دارید می‌توانید با کارشناسان گروه تحقیقاتی ایران سرچ در ارتباط باشید و از خدمات مشاوره‌ای ما استفاده نمایید.

با تشکر از همراهی شما.